Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Marveld Recreatie houdt zich al jaren bezig met MVO

De afgelopen jaren is de aandacht voor MVO, milieu en duurzaamheid in het bedrijfsleven toegenomen. Steeds meer bedrijven hebben een keurmerk gekregen in de vorm van bijvoorbeeld een Green Key. Wij zijn trots op het feit dat we al vele jaren in het bezit zijn van de Gouden Green Key. Hiermee voldoen wij aan de hoogste eisen van het keurmerk en behoren wij tot de top van de gekeurde bedrijven in Nederland. Met deze Gouden Green Key willen wij u als onze gast laten zien dat duurzaam ondernemen een centrale rol speelt binnen onze organisatie.

 

Wat doen wij o.a. op het gebied van MVO duurzaamheid en Milieu:

Energie en water
– Zowel de hoofdgebouwen als de bungalows zijn allemaal voorzien van spaarlampen dan wel led verlichting. Ook de buitenverlichting voldoet aan dit criterium.
– De verlichting op de tennis- en squash banen is gekoppeld aan het reserveringsysteem, dus ook hier geen verspilling van energie.
– Bewustwording en instructie aan medewerkers om zuinig om te gaan met energie, hierbij kunt u denken aan uitzetten van airco en het verlagen van de verwarming in zalen enz. De bungalow verwarming is ook gekoppeld aan het reserveringssysteem. Ook dit levert een aanzienlijk besparing op.
– Antitocht maatregelen door deurdrangers, automatisch openende en sluitende deuren en draaideuren.
– Gebruik van het z.g. grijswater voor het doorspoelen van toiletten. Het overtollige zwembadwater en het regenwater wordt daarvoor gebruikt.

Eten en drinken
– We hebben een aantal vegetarisch en streekproducten in ons assortiment.
– De vissoorten zijn duurzaam gevangen.
– We werken met zo min mogelijk mono verpakkingen

Afvalscheiding en schoonmaak
– Marveld kent een uitgebreide milieustraat naast de milieustraat bij het hoofdgebouw zijn en milieustraten voor haar gasten verspreid over het gehele park. U kunt als gast het afval scheiden in karton en papier, glas, GFT en batterijen. Daarnaast zamelen wij de cartridges apart in.
– Bij de schoonmaak van de bungalows en de publieke en kantoor ruimtes gebruik gemaakt van microvezeldoekjes en maken we gebruik van dispensers en doseersystemen.

Duurzaam inkoop beleid
Binnen Marveld recreatie streven we naar een duurzaam inkoopbeleid waarmee ook de markt wordt gestimuleerd naar een meer innovatiegerichte en duurzame aanpak van de inkoop. Bij de keuzes betreffende inkoop van producten houden we rekening met het effect op mensheid en milieu.

MVO bestaat uit drie pijlers People, Planet en Profit

People, de maatschappij
Alle inspanningen die een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Niet alleen goede doelen dragen bij aan MVO, maar ook het verbeteren van welzijn van mensen binnen en buiten ons bedrijf.

Planet, de wereld om ons heen
Voorkom verspilling, een beter milieu, duurzaam en vemindering van CO2 uitstoot. Duurzaam inkoopbeleid.

Profit, dus winst
Het is duidelijk en aantoonbaar dat MVO geld oplevert.

-->
Marveld Recreatie
Rated 5/5 based on 1077 customer reviews